Friss hírek

2010.09.04. 18:50

Bányamanó és bányarém jelmezverseny kezdődik Salgótarjánban

<p>Bányamanó és bányarém jelmezversennyel fesztivál kezdődik szombat este Salgótarjánban. A vasárnap estig tartó rendezvény a bányászmúlt örökségeit idézi fel.</p>

A második alkalommal megrendezett Salgótarjáni Bányarém Fesztivál keretében a Nógrádi Történeti Múzeumban "Bányászok között" címmel kamaratárlat nyílt szombaton, a Bányamúzeumban pedig díszegyenruhás bányászok tárlatvezetéssel fogadták az érdeklődőket.

A fesztivál hivatalos megnyitóját a szombat esti bányamanó és bányarém jelmezversenyen tartják a József Attila Művelődési Központban, vasárnap pedig a rendezvények a 60. Városi Bányásznap eseményeihez kapcsolódnak: főzőversenyt rendeznek bányászételekből, felvonul és műsort ad a városközpontban a Salgótarjáni Bányász-Kohász Dalárda és a Salgótarjáni Kohász Fúvós Zenekar.

Slágerbánya címmel az elmúlt 60 év legnagyobb slágereiből hallhat válogatást a közönség. A Bányarém Fesztivál idejére vasárnap estig a forgalom elől elzárják Salgótarján városközpontját, a napközbeni programokat egyebek közt ásványkiállítás és börze színesíti, több vendéglő a bányarém fesztivál idejére bányászételeket vett az étlapjára.

Ezek is érdekelhetik