Friss hírek

2010.09.23. 16:24

Átadták az Afrika- házat Veszprémben

<p>Átadták a veszprémi állatkert legújabb fejlesztését az Afrika- házat. A kifejezetten zsiráfok számára épített ház 180 millió forintból valósult meg. Az Afrika- házba már a zsiráfok is megérkeztek, melyeket a látogatók péntektől tekinthetnek meg.</p>

Négy 2-2,5 éves bika érkezett a veszprémi állatkert legújabb létesítményébe. A kamaszkorú bikák Németországból és Dániából jöttek Veszprémbe. Az állatokat péntektől tekinthetik meg közelebbről a látogatók, néhány hét múlva pedig megkezdődik a kiszoktatásuk az Afrika- kifutóra, ahol orrszarvúkkal, zebrákkal és antilopokkal együtt lehet majd látni őket - mondta a Független Hírügynökségnek Török László a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark igazgatója.

A csütörtökön átadott Afrika-házat kifejezetten zsiráfok számára alakították ki, az épület kétszintes, az emeletről etetik az állatokat, hogy mindenkinek kényelmes legyen. A látogatók nyáron a kifutón, télen hatalmas üvegfalon át figyelhetik őket.

52 éves fennállása óta a veszprémi állatkertben most először láthatók zsiráfok. Az állatoknak helyet adó 640 négyzetméteres Afrika-ház 180 millió forintból, uniós támogatással épült.

Ezek is érdekelhetik