Friss hírek

2010.07.22. 08:44

Zsúfolt nap után nyári szünetre megy a parlament

<p>A nyári rendkívüli ülésszak utolsó napját tartja csütörtökön az Országgyűlés. A képviselők új házelnököt és alkotmánybírákat választanak. A parlament várhatóan 14 törvényt alkot, illetve módosít, így például szavaznak a kormány gazdasági csomagjáról, a médiatörvényről és a közjogi méltóságok juttatásairól is. A parlament várhatóan az alkotmányt is módosítja.</p>

Az Országgyűlés - titkos szavazással - csütörtökön választja meg a parlament új elnökét és két új alkotmánybírát. Ugyancsak csütörtökön szavaznak a képviselők az Országos Választási Bizottság tagjairól és a Független Rendészeti Panasztestület egy tagjáról is.

A rendkívüli ülésszak zárónapján számos törvényt alkot, illetve módosít a parlament, így várhatóan módosítják egyebek mellett a sporttal összefüggő egyes törvényeket, az idei költségvetést, a kis- és középvállalkozások támogatásáról szóló törvényt, a Nemzeti Földalapról és a közbeszerzésekről szóló törvényeket. Döntés születhet a kormány gazdasági csomagjáról és az alkotmány módosításáról is. Várhatóan határozat születik majd a Nemzeti Összetartozás Napja, vagyis a trianoni évforduló iskolai emléknappá nyilvánításáról, de dönthetnek a médiatörvényről is.

Az Országgyűlés nyári szünet előtti utolsó ülésén napirend előtt felszólal Orbán Viktor miniszterelnök. Az őszi, rendes plenáris ülésszak a tervek szerint szeptember 13-án kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!