Friss hírek

2010.07.07. 21:25

Vizsgálják a XII. kerületi ingatlan eladásának ügyét

<p>Azonnali vizsgálatot rendelt el Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter egy XII. kerületi állami ingatlan átadásának ügyében. Az épület átadásáról néhány nappal a távozása előtt írt alá szerződést Kamarás Miklós, az MNV Zrt. korábbi vezérigazgatója. Az ingatlan a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány tulajdonába került.</p>

Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerdán utasította az MNV Zrt. vezetését azonnali vizsgálat elrendelésére az állami ingatlan ingyenes alapítványi tulajdonba adásáról szóló döntés időzítésével és egyéb körülményeivel kapcsolatban - olvasható a minisztérium közleményében.

A szakminisztérium cáfolja Kamarás Miklós állítását, mely szerint Halasi Tibort, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárát előzetesen szóban tájékoztatta az ügyről.

Mint ismeretes, Kamarás Miklós, az MNV Zrt. korábbi vezérigazgatója a távozása előtti napokban írt alá egy nagy értékű, XII. kerületi állami ingatlan átadásáról szóló szerződést. A Budakeszi úti épület térítésmentesen került a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány tulajdonába.

Az ügyről a Magyar Nemzet írt szerdai számában a szerkesztőség birtokába került szerződésre hivatkozva. Az épület korábban az izraelita hitközség tulajdonában lévő egyházi menedékházként működött, majd az 1945-ös államosítás után a kanadai nagykövetség költözött ide. Miután a diplomáciai testületnek már nem volt szüksége az ingatlanra, azt az államtól visszaigényelte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Zoltai Gusztáv a lapnak azt mondta, hogy a közalapítvány 1997-es alapító okiratában az állam vállalta induló vagyon rendelkezésre bocsátását, amit máig nem teljesítettek maradéktalanul. A mostani ingyenes átadás ezt a hiányt pótolta - írta a lap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!