Friss hírek

2010.07.22. 08:44

Újabb olasz endőrségi akció a calabriai maffia ellen - 67 letartóztatás

<p>Az olasz rendőrség letartóztatta a legveszélyesebb olasz bűnszervezetnek számító calabriai maffia 67 feltételezett tagját - közölte szerdán az olasz rendőrség. Az olasz hatóságok közlése szerint teljesen felszámolták a Ndrangheta nevű bűnbanda egyik helyi klánját Calabria régióban. Az akció alatt nagyjából 250 millió euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat.</p>

A rendőrség emberei besúgókká vált egykori maffiatagok tippjei alapján hajtottak végre rajtaütéseket Calabriában, Lombardia északi területein, és más régiókban - közölte a rendőrség. Az akció során 67 embert tartóztattak le, akiket zsarolással, uzsoráskodással és drogcsempészettel gyanúsítanak.

Az ANSA olasz hírügynökség közlése szerint a nyomozás kiderítette, hogy az állítólagos maffiatagok rendszeresen védelmi pénzeket szedtek kisebb üzletek tulajdonosaitól.

A mostani rajtaütéseket azután hajtották végre, hogy az előző héten letartóztatták a Ndrangheta legfőbb vezetőjének tekintett férfit, valamint a bűnszervezet háromszáz feltételezett tagját. Akkor több tízmillió euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat.

A Ndrangheta az elmúlt években vált a legnagyobb, és legveszélyesebb olasz bűnszervezetté. A csoport 2007-ben vált nemzetközileg is ismertté, amikor a németországi Duisburg városában hajtottak végre leszámolást, kivégzésszerűen ölve meg hat embert.

A calabriai maffia fő bevételi forrása a kokaincsempészet, a Kolumbiából érkező kokain gyakorlatilag csak rajtuk keresztül érkezhet Olaszországba. A becslések szerint a szervezet pénzforgalma 44 milliárd euró.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!