Friss hírek

2010.07.16. 12:55

Új vezérigazgató a HungaroControlnál

<p>Szepessy Kornél a HungaroControl Zrt. új vezérigazgatója. Markó Andrea, a korábbi vezető 2010. július 15-i hatállyal távozott a cégtől. Feladatait július 16-tól veszi át az új vezérigazgató, akinek elsősorban a társaság szervezetének fejlesztésében, nemzetközi kapcsolatainak erősítésében lesznek teendői - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).</p>

Szepessy Kornél 2002-ben a Budapest Airport Rt. stratégiai-fejlesztési vezérigazgatójaként a vállalat üzleti stratégiáján, hosszú távú gazdálkodási tervén dolgozott. Korábban a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóságnál a repülőtér-üzemeltető társaság megalapításának előkészítését segítette. Az ÁPV Rt. Egyedi Projektek Igazgatósága Ügyvezető Igazgatójaként 1999 és 2001 között a Malév vagyonkezelési ügyeivel is foglalkozott.

A szaktárca pénteki közleménye szerint az új vezérigazgatóval szembeni elvárás, hogy "kimunkált stratégia" mentén folytassa vagy kezdje meg a szükséges technológiai fejlesztéseket. A HungaroControl szervezeti struktúráját igazítsa az európai gyakorlatban bevált megoldásokhoz, a nemzetközi együttműködésekben való sikeres részvétel követelményeihez.

Péntektől egyébként a társaság igazgatósága és felügyelőbizottsága is megújul. Utóbbi testület elnöke Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára, légügyi főigazgató lesz. A HungaroControl vezetősége stratégiai kérdésekben szorosan együttműködik Márton Attila légiközlekedési miniszteri biztossal - zárul az NFM közleménye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!