Friss hírek

2010.07.15. 15:50

Tűz a moszkvai Grabar Restaurátor Intézetben- két tűzoltó meghalt

<p>Két tűzoltó meghalt csütörtökön, amikor a lángok ellen küzdöttek abban a moszkvai épületben, ahol a híres Grabar Restaurátor Intézet található. A Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma azt közölte, hogy a tűzet eloltották az orosz főváros keleti részén lévő háromszintes épületben, és a két tűzoltó akkor vesztette az életét, amikor rájuk omlott a tetőzet egy része.</p>

A tűz a több mint 1500 négyzetméteres épületben akkor volt, hogy három tűzoltó helikoptert is bevetettek, amelyek egy közeli tóból hozták a vizet. A tévéfelvételek tanúsága szerint a lángok az épület utolsó szintjén csaptak fel.

Egyelőre nem tudni, hogy hány műalkotás sérülhetett meg vagy égett el a tűzben. A minisztérium bejelentése szerint a tűzoltókat utasították, hogy próbálják megmenteni a műtárgyakat, és néhányat sikerült is kihozni épségben. - mondta a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának munkatársa, Igor Kurnajkov az Interfax orosz hírügynökségnek.

Az 1918-ban alapított Grabar Restaurátor Intézetet főleg ikonokra és a 18-ik századi orosz festészet alkotásaira specializálódott. Az intézet restaurátorai hozták rendbe a Kreml számos freskóját, és a híres orosz ikonfestő, Andrej Rubljov Szentháromság ikonját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!