Friss hírek

2010.07.16. 19:10

Távozniuk kell a brit parlament előtt két és fél hónapja táborozó békeaktivistáknak

<p>Elvesztették a fellebbezési perüket a brit parlament előtt május 1. óta táborozó békeaktivisták pénteken. Azt akarták elérni a bíróságon, hogy a testület utasítsa el a londoni polgármester "kilakoltatásukat" kérő keresetét.</p>

A Fellebbviteli Bíróság úgy döntött, hogy a konzervatív polgármesternek, Boris Johnsonnak joga van elrendelni az aktivisták eltávolítását. Az afganisztáni háború ellen és még több ügyben tiltakozó aktivisták május 1. táboroztak le sátraikkal a Westminster előtt, köztéren, és a "Demokrácia Falujának" nevezték el a helyet. A több tucat sátor között zászlókat és tiltakozó szövegű transzparenseket is felállítottak. Akciójukat még baloldaliak is vandál tettnek nevezték, mert tönkreteszik a zöld területet.

Amikor aztán Boris Johnson az eltávolításuk mellett döntött, vitatták, hogy a polgármesternek ehhez joga lenne. David Neuberger bíró azonban úgy vélte pénteki ítéletében, hogy amíg a koronának joga van a területre, a polgármesternek hatalmas van afölött. A bíró azt mondta: döntése nem jelenti azt, hogy az aktivisták nem tarthatnak ugyanezen a helyen tiltakozó megmozdulásokat a jövőben, mivel "joguk van a véleménynyilvánításhoz, és a gyülekezéshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!