Friss hírek

2010.07.22. 08:43

Támadás egy orosz vízierőműben - eloltották a tüzet

<p>Ketten meghaltak, ketten pedig megsebesültek, amikor ismeretlen fegyveresek támadták meg Bakszan vízierőművét az Oroszországhoz tartozó Kabard- és Balkárföldön, a Kaukázus északi oldalán szerda hajnalban - jelentették az orosz hírügynökségek. Az állami tulajdonú RusHydro cég és a rendőrség szerint terrortámadás történt.</p>

A biztonsági erők szerint fegyveresek rohamozták meg a létesítményt, két őrt megöltek, két másik embert pedig megsebesítettek. Ezután több alkalmazottat megkötöztek, majd röviddel később robbanást hajtottak végre az erőmű turbinatermében. A detonáció nyomán keletkezett tüzet azóta sikerült megfékezniük a hatóságoknak, a víz áramlását pedig elterelték, így az erőművet nem fenyegeti baleset vagy katasztrófa veszélye, és a térség áramellátásában sincs fennakadás.

Korábban több robbanásról érkezett hír, de ezt egyelőre nem tudta megerősíteni a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, amelynek munkatársai jelenleg is a helyszínen dolgoznak. Nem tudni, hogy szabadultak ki az alkalmazottak, illetve azt sem, hogy mi történt a támadókkal. Egy rendőrségi szóvivő szerint hat fegyveres hajtotta végre az akciót, akik két kocsival érkeztek a helyszínre. Egyelőre egyik szervezet sem vállalta magára az 1930-as években épült vízierőmű elleni támadást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!