Friss hírek

2010.07.07. 08:35

Tagadja a Barcelona új elnöke, hogy a fociklubnak anyagi gondjai vannak

<p>Összesen 150 millió eurós hitelre van szüksége a Barcelonának, hogy eleget tudjon tenni a rövid távú készpénz-kifizetéseknek - közölte kedden a katalán fociklub újonnan megválasztott elnöke. Sandro Rossell ugyanakkor kijelentette, hogy a klub nincs veszélyben, minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy megkapják fizetésüket a játékosok, az edzők és a klub dolgozói.</p>

"Adósságokat és készpénzfizetési gondokat találtunk, de már megvan a megoldás" - mondta a RAC1 nevű rádiónak Sandro Rossell, akit júniusban választottak a klub elnökévé a Barcelonát hét éven át irányító Juan Laporta utódaként. Rossell szerint legfőbb feladata a megfelelő anyagi források megtalálása lesz annak érdekében, hogy eleget tudjanak tenni a rövid távú kötelezettségeknek, beleértve az eddigi kölcsönök törlesztését. "Hitelezőink nyugodtak lehetnek. A klub nincs veszélyben, tudunk fizetni a játékosoknak, az edzőknek, az alkalmazottaknak" - mondta az új elnök.

Rossell pénteken Dél-Afrikába utazik, ahol találkozik "számos olyan emberrel a futballvilágból, akik érdekeltek a Barcelonában". A klub 24 millió eurót már beszedett, miután múlt héten "eladta" az elefántcsontparti középpályást, Yaya Toure-t a Manchester City-nek. További 15 millió euróra számítanak az ukrán Shaktar Donyecktől, ahová visszatér Dmitro Csigrinszkijt.

40 millió euró van azonban a kiadási oldalon - ennyiért vették meg a Valenciától David Villát, és számolniuk kell egy hasonló vagy talán még nagyobb összeggel, ha meg akarják szerezni a Cesc Fabregast, bár Rossell cáfolta, hogy meg akarják vásárolni a londoni Arsenal játékosát. A klub a minap közölte, hogy árbevétele alapján a világ legnagyobb sportcsapata, ennek ellenére a spanyol bajnokságban egyre növekvő fizetések és a válság miatti hitelszűke gondokat okozhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!