Friss hírek

2010.07.01. 12:45

Szingapúri cserbenhagyásos gázolásai miatt hazájában áll bíróság elé a román diplomata

<p>A hazájában állítják bíróság elé azt a román diplomatát, aki tavaly decemberben három embert elgázolt Szingapúrban, majd elhajtott a helyszínről - közölte csütörtökön a bukaresti főügyészség. A három áldozat egyike olyan súlyos agysérüléseket szenvedett, hogy később meghalt, a másik kettő megsebesült, de túlélte a gázolást.</p>

Silviu Ionescu, a szingapúri román külképviselet volt diplomáciai ügyvivőjét május vették őrizetbe hazájában, miután Szingapúrban ezt nem tehették meg a diplomáciai mentessége miatt. Az ázsiai ország hatóságai viszont csak úgy engedték haza, hogy bíróság elé állítják. Ionescu május óta előzetes letartóztatásban van.

A vád szerint a román külképviselet autóját vezetve két balesetet okozott decemberben, Ionescu, és három gyalogost gázolt el. Egyikük egy 30 éves malajziai állampolgár karácsonykor belehalt agysérüléseibe, a másik kettő, egy 24 és egy 18 éves szingapúri állampolgár sérülésekkel, de túlélte a gázolást. A helyi hatóságok szerint a román diplomata nem állt meg a piros lámpánál, és a zebrán szabályosan közlekedő gyalogosok közé hajtott. Ezután továbbment, majd egy újabb zebránál ismét gázolt. Ionescu azt állította, hogy nem ő vezette a kocsit, mert ellopták azt. A bukaresti főügyészség szerint minden realitást nélkülöz ez az állítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!