Friss hírek

2010.07.29. 06:31

Smink-kollekció az erőkszakváros, Juarez nevével- a cég bocsánatot kért

<p>Bocsánatot kért szerdán az amerikai kozmetikai cég, a MAC Cosmetics, mert egy olyan terméksorozattal állt elő, amely az erőszak dúlta mexikói város Ciudad Juarez nevét viseli. A cég a bocsánatkéréshez egy 100 ezer dolláros felajánlást mellékelt a városban dolgozó, élő nők megsegítésére.</p>

"A MAC Rodarte smink-kollekcióval kapcsolatos reakciók az elmúlt hetekben megértették velünk Juarez lányainak és asszonyainak rettenetes helyzetét. Nagyon sajnáljuk, hogy megbántottunk olyan nőket, akik Juarezben erőszaknak vannak kitéve" - közölte a cég szóvivője, Catherine Bomboy Dougherty

A New York-i cég szóvivője azt is bejelentette, hogy a 100 ezer dolláros adomány mellett megváltoztatják a termékcsalád nevét. Catherine Bomboy Dougherty úgy fogalmazott, hogy "a cég elkötelezett a felelősség és az alkotó erők mellett a pozitív társadalmi változások érdekében, és mindent megtesznek azért, hogy tudatosítsák a világban a juarezi nők rettenetes helyzetét".

1993 és 2003 között egyes becslések szerint 400, más becslések szerint több ezer munkásnőt erőszakoltak és öltek meg Juarezben azok közül, akik a maquiladorának nevezett olcsó bérű, napi 12 órás munkaidejű összeszerelő üzemekben dolgoznak az amerikai határ közelében lévő városban. Sok nőt meg is csonkítottak. A rendőrök több gyanúsítottat elfogtak, de a gyilkosságok folytatódtak. Az utóbbi években Juarez a drogbandák tömeggyilkos háborújáról vált hírhedtté.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!