Friss hírek

2010.07.03. 16:00

Se pénz, se nyaralás

<p>A görögországi nyaralásra befizetett pénzzel együtt tűnt el a Sulitúra Alapítvány ügyvezető igazgatója. A győri Apor Iskola diákjai és tanárai - összesen 56-an - nyaraltak volna 10 napig Nei Pori-ban, de az induláskor derült ki, az alapítvány sem az utazásukat, sem a szállásukat nem fizette ki. Az ügyvezetőt azóta nem tudják elérni, a rendőrségen tettek feljelentést.</p>

Kiss Judit - aki az iskolában szervezte az utazást - elmondta: korábban már kétszer is jártak a diákokkal Görögországban az alapítvány szervezésében, ám eddig semmi gond nem volt. Csütörtökön azonban csak az egyik busz érkezett meg az iskola elé, a másik, amelyet az ügyvezető igazgató hozott volna, nem jött. Kiderült: sem a sofőröket, sem pedig a szállást nem fizette ki az alapítvány, holott már hónapokkal ezelőtt elküldték a részvételi díjat, összesen mintegy 4 millió forintot. Kiss Judit hozzátette: próbálták elérni az ügyvezetőt, de nem veszi fel telefonját.

A Független Hírügynökség is próbálta elérni a férfit, de mobilja folyamatosan azt jelzi: " A hívott szám jelenleg nem elérhető."

Az iskola a Győri Rendőrkapitányságon tett feljelentést. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy valóban történt-e bűncselekmény, vagy önhibáján kívül mulasztott a vezető, például baleset érte.

A Független Hírügynökség egyébként úgy tudja, nem csak győri diákok jártak így. Egy budapesti iskola Korzikára utazott volna az alapítvány szervezésében, de az ő nyaralásuk is meghiúsult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!