Friss hírek

2010.07.01. 15:35

Réthelyi: kompenzálni kell az egyházi kórházakat ért igazságtalanságokat

<p>A kormány lehetőségeihez mérten szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy kiegyenlítse az egyházi kórházakat ért eddigi igazságtalanságokat - mondta a nemzeti erőforrás miniszter Magyarország legnagyobb katolikus kórháza újraindulásának tízéves évfordulóján rendezett ünnepségen. Réthelyi Miklós közölte: az egyházi kórházak vezetőivel folytatott tárgyaláson megismerték gondjaikat, és együttműködési megállapodás született, amelynek megvalósítása a következő hónapok munkája lesz.</p>

A tárcavezető a Betegápoló Irgalmasrend budai kórházának csütörtöki ünnepségen hangsúlyozta: biztosítani kell a személyi és anyagi feltételeket az egészségügy állapotának javításához, amihez az állam és az egyházak közötti együttműködésre is szükség van. A Nemzeti Erőforrások Minisztériumának az a feladata nevezte, hogy az egészségügyben dolgozókkal együttműködve visszaállítsa a magyar egészségügy működőképességét - fogalmazott Réthelyi. Ez óriási feladat, és egyre nagyobbnak tűnik - tette hozzá.

A tárcavezető fontosnak nevezte, hogy "észrevegyük, hol van a legnagyobb baj"; mint mondta, ennek elhárításában a jómódúaknak is részt kell venniük. Az egészségügyben dolgozók munka- és életkörülményeit javítani kell, hogy hivatásukat minél jobban ki tudják teljesíteni - fűzte hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!