Friss hírek

2010.07.17. 13:25

Pénzügyőr akció a keleti határon

<p>Több millió forintnyi jövedéki bírságot szabtak ki, ezerszámra foglalták le a csempész-cigarettát a vám- és pénzügyőrség munkatársai, akik pénteken 16 órán át tartó összehangolt akciót tartottak a magyar-román határon. Az ellenőrzéseket Dél-Alföldön összesen 58 pénzügyőr végezte a nagylaki, kiszombori, gyulai, méhkeréki és battonyai határátkelőknél.</p>

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága szombati beszámolója szerint a szervezett akcióban a pénzügyőrök 16 óra leforgása alatt 1130 ellenőrzést végeztek. A pénzügyőrök 35 alkalommal fedtek fel különböző jogsértéseket, lefoglaltak 8200 doboz cigarettát és 50 liter alkoholt. A jövedéki eljárásokban 3,5 millió forintnyi jövedéki bírságot szabtak ki.

Az egyik alkalommal például egy román férfi kocsiját állították meg a 44-es főúton. A férfi és az utasa azt mondta, hogy nincs náluk semmilyen jövedéki termék, de a pénzügyőrök észrevették, hogy a kocsi kárpitja sérült. Ezért jobban átnézték az autót és az átalakított ajtókban és más rejtekhelyeken 3200 doboz különböző márkájú cigarettát találtak. A majdnem 2 millió forintot érő szállítmányt és az átalakított autót lefoglalták és 2,2 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki. A sofőr ellen jövedékkel visszaélés miatt eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!