Friss hírek

2010.07.22. 08:44

Őrizetben a Főtáv vezérigazgatója - előzetes letartóztatásba is kerülhet

<p>Őrizetbe vette a rendőrség Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját, akit szerdán délután hallgattak ki különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökség információit megerősítve elmondta: a vezérigazgató nem tett vallomást, és a gyanúsítás ellen is panasszal élt. A BRFK kezdeményezi, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba a férfit - tette hozzá a szóvivő.</p>

Mint ismert, Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját egy csepeli lakópark távfűtési hálózatba való bekötése miatt hallgatták ki szerdán délután. Az ügy másik gyanúsítottja a kivitelezés vezetője, akit már kedden kihallgattak a nyomozók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délutáni közleménye szerint a rendőrség május 26-án rendelt el nyomozást az ügyben, miután egy magánszemély feljelentést tett egy csepeli lakópark fűtési-hűtési rendszerének kiépítése miatt. A feljelentés szerint a vezérigazgató megszegte vagyonkezelési kötelességét, amikor a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon szerdán délelőtt kezdődött a Főtáv vezérigazgatójának kihallgatása, amely jelenleg is tart: a gyanú szerint a vezérigazgató több mint 180 millió forintos kárt okozott az általa irányított cégnek.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki kedden azt a férfit is, aki a csepeli lakópark építésekor a beruházás vezetője volt, őt azzal gyanúsítják, hogy részt vett az előnytelen szerződés megkötésében. A férfi vallomást tett, de a gyanúsítással szemben panaszt tett, szabadlábon védekezhet.

A Főtáv szerdai közleményében úgy tájékoztatott, hogy jelenleg még a cég vezetése számára sem világos, a vezérigazgatót milyen ügy kapcsán, és milyen minőségben hívta be a rendőrség. A vállalatnál a vezérigazgató akadályoztatása miatt a két vezérigazgató-helyettes biztosítja a társaság zavartalan működését. A Főtáv azt ígérte, amint további információ áll a rendelkezésükre, tájékoztatják a közvéleményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!