Friss hírek

2010.07.28. 19:16

Nyílt levélben kéri az LMP frakcióvezetője Schmitt Pált az utolsó ülésnapon megszavazott törvények mielőbbi aláírására

<p>Nyílt levélben kéri Schmitt Pál távozó házelnököt a Lehet Más a Politika frakcióvezetője, hogy minél előbb írja alá a parlament rendkívüli ülésszakának utolsó napján elfogadott törvényeket, és ezzel tegye lehetővé, hogy még Sólyom László vizsgálhassa meg azok alkotmányosságát - derül ki a párt csütörtöki közleményéből.</p>

Schiffer András el szeretné oszlatni a találgatásokat, amelyek szerint a parlament azért halogatta a médiaszabályozásról szóló törvény végszavazását, hogy azt már ne Sólyom László írja alá. Sajtóhírek szerint a jelenlegi köztársasági elnök a törvény előzetes normakontrollját kérné ugyanis az Alkotmánybíróságtól.

Az LMP frakcióvezetője szerint a házszabály lehetőséget ad Schmitt Pálnak arra, hogy tulajdonképpen saját magának küldje tovább az elfogadott törvényeket. "Ez azonban kiüresíti az államfői funkciót, s így ellentmond az Alkotmány szellemének" - hívja fel a figyelmet Schiffer András.

Az LMP most azt kéri Schmitt Páltól, hogy minél előbb írja alá és küldje tovább a parlament rendkívüli ülésének utolsó napján elfogadott törvényeket - áll a közleményben.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szerdai közleményében azt írta, hogy a parlament utolsó ülésnapján elfogadott törvényeket augusztus 6-án írja alá és küldi el az aznap hivatalba lépő Schmitt Pál államfőnek. A politikus döntését azzal indokolta, hogy így kíván tiszta és egyértelmű helyzetet teremteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!