Friss hírek

2010.07.22. 08:43

Négymillió dolláros örökség a szobalányak

<p>20 éves szolgálata után busásan megjutalmazta fülöp-szigeteki cselédjét egy szingapúri orvos - írja a Strait Times szerdai száma. Az asszony hatmillió szingapúri dollárt (4 millió amerikai dollár) örökölt egykori munkaadója után.</p>

"Én vagyok a legszerencsésebb szobalány Szingapúrban pénzzel, vagy pénz nélkül is" - mondta a lapnak adott interjúban a Christone álnéven említett fülöp-szigeteki asszony. A nő azért akar rejtve maradni, mert hazájában veszélybe kerülne, ha kiderülne, mennyi pénze is lett hirtelen. A Fülöp-szigeteken gyakran rabolnak el gazdag embereket vagy családtagjaikat váltságdíj reményében, sőt, esetenként meg is ölik túszaikat a bűnözők.

A vagyont - amely a készpénz mellett egy luxuslakást is tartalmaz Szingapúr legfőbb bevásárlóutcájában, az Orchard Road-on - korábbi munkaadója, egy orvos hagyta rá, mielőtt tavaly 66 éves korában meghalt. A szobalány korábban az orvos édesanyjánál is szolgált, akivel különösen jó viszonyban volt. "Nem voltak titkaink egymás előtt" - mondta Christine, aki elmondta, hogy nem lepődött meg, amikor megtudta, mennyit örököl.

Christine most állandó letelepedési engedélyért folyamodik a szingapúri hatóságokhoz, és mint mondja, nem fogja megváltoztatni életét a sok pénz. "Csak élem az életemet, mint annak előtte, és nem mint gazdag ember" - hangoztatta. "Ugyanaz maradtam, mint korábban, nem fogok máshogy viselkedni, csak mert most van pénzem. Még az itteni filippínó szobalány barátaim is ugyanúgy bánnak velem" - tette hozzá. Az ázsiai városállamban csaknem 200 ezer külföldi - főként fülöp-szigeteki és indonéz - szobalány dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!