Friss hírek

2010.07.10. 16:20

Mesterházy Attila lett az MSZP új elnöke

<p>Mesterházy Attilát választotta a párt új elnökévé az MSZP rendkívüli tisztújító kongresszusa szombaton. Az ellenzéki párt elnökhelyettese Balogh András, távozó thaiföldi magyar nagykövet, az MSZP korábbi államfő-jelöltje lett. Alelnökké Kovács László korábbi pártelnököt és Szabadkai Tamást, a Fejér megyei közgyűlés tagját választották. Az MSZP országos választmányának elnöke Simon Gábor maradt. A vezetők megbízatása két évre szól.</p>

Az MSZP egységének szétzilálása a párt végét is jelentheti, ehhez pedig nem lesz partner - mondta szombaton még pártelnök-jelölti beszédében Mesterházy Attila. Az MSZP frakcióvezetője programbeszédében a párt újjászervezéséről, a korrupció és a "kibeszélés" elleni fellépésről, valamint egy új baloldali fordulatról szólt. A szocialisták nem a múltat, hanem a jövőt kínálják - tette hozzá a párt új elnöke.

Az MSZP új elnökhelyettese szerint szociálisan sokkal érzékenyebb pártra van szükség, ezért vissza kell térni a modern, baloldali értékekhez. Balogh András nehéz szolgálatnak nevezte a feladatot. Az ellenzéki párt szombaton megválasztott elnökhelyettese szerint ez a változás radikális fordulatot jelenthet a párt életében. Jelentős társadalmi csoportok kizárásával nem működhet a demokrácia - tette hozzá a leköszönő diplomata

Kovács László alelnök szerint a pártnak alkalmas vezetőket kell választani. A legfontosabb szempont a teljesítmény, a megkérdőjelezhetetlen tisztesség, egy megújuló szervezet és megfelelő vezetői utánpótlás. A politikus szerint javítani kell a párt gyenge kommunikációján. Szabadkai Tamás, akit a Fejér megyei közgyűlés tagjaként választottak alelnökké, elsősorban a fiatalok és a vidék képviseletét vállalta.

Az MSZP rendkívüli tisztújító kongresszusa várhatóan szombat este választja meg az elnökség új tagjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!