Friss hírek

2010.07.28. 12:36

Már szállítják a Nemzeti Tankönyvkiadó tankönyveit az iskolákba

<p>A nyomdák már az utolsó könyveket készítik az iskolák megrendeléseiből és az első kiadványokat már ki is szállították- mondta el a Független Hírügynökségnek Kiss János Tamás, a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) vezérigazgatója. Hozzátette: idén is idejében, a tanévkezdés előtt megkapják az iskolák a kiadványokat. Csaknem négymillió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot jelentetnek meg idén. Ehhez hozzávetőleg két és fél ezer tonna papírt használnak fel.</p>

Már a nyomdában vannak és hamarosan elkészülnek a Nemzeti Tankönyvkiadó 2010/2011-es tanévre szóló kiadványainak utolsó darabjai is. A terjesztők és az iskolák egy része már átvette a tankönyveket a Tankönyvkiadó központi raktárában, de a nagy hajrá a következő hetekben várható. Június elején még ötmillió, jelenleg pedig még két és fél millió könyv van a raktárban. Ez nem csak a közismereti kiadványokat, hanem a szabadpiaci, a felnőtt-, illetve felsőoktatási kiadványokat is magában foglalja.

Az iskolák alaprendeléseinek kiszállítása június elején kezdődik és augusztus második felében fejeződik be. Az évközi tankönyvrendelések kielégítése egész évben folyamatos. A Nemzeti Tankönyvkiadó a magyar iskolák kilencvennégy százalékában van jelen, és minden harmadik használatban lévő tankönyv az NTK kiadványa. A tankönyvkiadó minden évfolyam minden tantárgyához készít tankönyveket, sőt az alaptantárgyakból általában többfélét is. A több mint száz tankönyvcsalád túlnyomó része az alapkönyveken kívül munkafüzetet, feladatlapokat, igény esetén CD-mellékletet, illetve digitális kiegészítő anyagokat is tartalmaznak.

A tankönyvpiac tavalyi forgalma csaknem 17 milliárd forint volt, ebből az NTK 5,2 milliárd forintos bevétele 30,7 százalékos piaci részesedést jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!