Friss hírek

2010.07.07. 17:30

LMP: ha a kormány tényleg korrupcióellenes, vissza kell vonnia a bankadóra vonatkozó módosító javaslatot

<p>A Lehet Más a Politika elítéli azt a kormányzati szándékot, amely "első- és másodosztályú" cégekre osztaná Magyarországot a bankadó kapcsán. A Magyar Köztársaságban nem elfogadható a versenysemlegesség nyílt felrúgása: ha a Fidesz az őket ért kritika ellenére eltökélt a bankadó egyoldalú bevezetését illetően, akkor annak minden olyan cégre ki kell terjednie, amely a magyar piacon működik - közölte az LMP.</p>

Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke egy olyan módosítást javasolt kedden a bankadó tervezett szöveghez, amely mentesítené a működési engedélyt 2007. június 1-je után megszerző biztosítókat és a "nem jelentős biztosító egyesületeket" a törvény alól - emlékeztet az LMP szerdai közleményében.

A párt közleményében azt írja, hogy sajtóértesülések szerint a javaslat mindössze néhány biztosítótársaságot érinthet, melyek közül az egyik szoros kapcsolatban van a Fidesszel. A Járai Zsigmond nevével fémjelzett, volt- és jelenlegi fideszes miniszterek és főtanácsadók által indított CIG Pannónia Életbiztosító kivonása a bankadó alól súlyosan aggályos az LMP szerint.

Ha Orbán Viktor komolyan gondolja, amikor azt mondta, hogy kormányzása idején "nincs lopás, nincs hatalmaskodás", akkor azonnal visszavonatja ezt a módosító indítványt. Ez ugyanis nem más, mint az eddigi "vörös színű mutyizás" és korrupció továbbélése narancssárga színekben - közölte az LMP.

A párt szerint a legjobb megoldást egyébként nem egy egyszeri sarc bevezetése, hanem egy átfogó járulékcsökkentés, és az ennek bevételeket teremtő ökopolitikai adóreform lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!