Friss hírek

2010.07.03. 21:10

Honfoglaláskori időutazás félmilliárdból

<p>Csaknem félmilliárd forintos idegenforgalmi beruházáshoz nyert 400 millió forint támogatást a zempléni Bodrogköz 3 települése. Ezért cserébe 2018-ig évi 40 ezer látogatót kell a térségbe csábítaniuk.</p>

Barati Attila, az egyik nyertes település, Pácin polgármestere szombati sajtótájékoztatóján elmondta: a térség gazdasági erejét tekintve az utolsó előtti helyen szerepel az országban. Leginkább ezért fontos, hogy a támogatás segítségével fel tudják építeni azt az idegenforgalmi "időutazást", ami várhatóan több tízezer látogatót vonz majd a vidékre.

A tájékoztatón elhangzott: a program során Karoson, ahol 20 éve a Kárpát-medence legjelentősebb honfoglaláskori leleteit tárták fel, a kor harcosait, ruháit, fegyvereit bemutató kiállításnak helyet adó épületet építenek. A képzeletbeli időutazás Karcsán, az Árpád kori templomban folytatódik, amelynek berendezését most újítják fel. Végül Pácinban, a helyi kastélyban reneszánsz kiállítást állítanak össze, ahol a korabeli hangulatot idéző vacsorákat is rendeznek majd.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője a tájékoztatón a pályázat 50 millió forintos önerejének előteremtése miatt aggódott. Elmondta: a térség önkormányzatainak intézményeik fenntartására sincs pénzük, éppen ezért át kell gondolni, milyen forrásból fedezhetik a költségek rájuk eső részét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!