Friss hírek

2010.07.24. 17:02

Háromkerekű Harley-jén érkezett Putyin a motoros felvonulásra

<p>Egy motoros felvonuláson vett részt az orosz kormányfő szombaton az ukrajnai Krím-félszigeten. A fekete motoros ruhába öltözött, fekete napszemüveges Vlagyimir Putyin egy háromkerekűvé átalakított Harley Davidsonon érkezett a menetbe, majd felemelt kesztyűs kezével üdvözölte a többi résztvevőt.</p>

Putyin egynapos látogatásra érkezett Ukrajnába, hogy a Krím-félszigeten tárgyaljon Viktor Janukovics államfővel. De mint korábban, ezúttal sem mulasztotta el, hogy - az AFP megfogalmazásával - a "kemény ember" képét mutassa magáról.

"Üdvözöllek testvéreim!" - mondta Putyin a csaknem hétezer motorosnak, miután megérkezett, és leszállt a gépéről, hogy egy kis beszédet tartson. Az orosz kormányfő azt mondta, hogy a "motor a közlekedés legdemokratikusabb eszköze, egyben a legmerészebb és leggyorsabb módja az utazásnak, amely a szabadság mámorító érzését adja".

"Minden túlzás nélkül mondhatom, a motorbicikli a szabadság jelképe" - közölte a több ezer motorossal Putyin, majd azt mondta: "mindemellett ne vigyék túlzásba a sebességet". Beszéde végén ukránul azt mondta: "Éljenek a motorok!".

A felvonulást Oroszország legrégibb motoros klubja, az "Éjszakai farkasok" tagjai szervezték Szevasztopolban, vagyis abban az ukrán kikötővárosban, amely az orosz fekete-tengeri flotta támaszpontja. A helyszín nem volt véletlen. Az ukrán nacionalistákat megdöbbentő módon a Moszkva-barát államfő, Janukovics az év elején új szerződést kötött a Kremllel a flotta bérleti szerződésének több évtizedes meghosszabbításáról, cserében az olcsóbb orosz energiáért.

Putyinról nem csak azt tudni, hogy imádja a motorozást, de régóta ismert, hogy fekete öves harcművész és rajong Jean-Claude Van Damme-ért. Hírek szerint annyira megkedvelték egymást, hogy már többször is találkoztak. Putyin elmondta a színésznek, hogy hazájában régi hagyományai vannak a küzdősportoknak, és büszkén mutogatta a különböző
dzsúdógyőzelmekért kapott díjait. Állítólag az orosz kormányfő és a színész a jövőben újabb találkozókat szerveznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!