Friss hírek

2010.07.22. 08:43

Gyerekek szeme láttára szúrta le a lovat a nyílt utcán

<p>A nyílt utcán szúrtak le egy lovat kedden, Érden, az állatot egy bér-lótartással foglalkozó férfi ölte meg, az állat 13 éves gazdája szeme láttára. A ló tulajdonosa és családja valamilyen vita miatt el akarta vinni a lovardából az állatot. A lovarda tulajdonosa a ló hátán ülve hozta ki az állatot az utcára, majd még mindig a hátán ülve egy késsel többször szíven szúrta az állatot, amely elpusztult. A rendőrség állatkínzás miatt eljárást indított ellene, a férfinél tartott másik három - legyengült állapotú - lovat lefoglalták.</p>

Érd parkvárosban egy bér-lótartással foglalkozó férfi lovardájánál történt az eset, kedden késő délután. A 16 éves ló egy 13 éves kislányé, aki az édesanyjával érkezett, hogy elvigyék az állatot a telepről, mert valamilyen vita alakult ki közöttük. A férfi nem akarta visszaadni a lovat, ehelyett kilovagolt rajta a telepről az utcára, ahol egy késsel - továbbra is a lovon ülve - többször szíven szúrta az állatot - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szatmári Andrea, a Budaörsi Állatmenhely munkatársa szerdán. A ló két lépést tántorgott, majd összeesett és elpusztult. Az eset a 13 éves kislány, a kistestvére és édesanyjuk szeme láttára történt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az 56 éves férfi egy elszámolási vita miatt ölhette meg a lovat, több késszúrással. A rendőrök a férfit előállították és állatkínzás vétsége miatt eljárás indult ellene, szabadlábon védekezhet. A férfi által tartott további három lovat az illetékes állatorvos kérésére az állatok legyengült, rossz egészségi állapota miatt elszállították a telepről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!