Friss hírek

2010.07.09. 19:45

Fizetésképtelen iroda, külföldön rekedt utasok - RTL Híradó

<p>500 magyar nyaralónak kell hamarabb hazajönnie Törökországból, mert az utat szervező magyar iroda, a Karya Tour csütörtöktől nem utaztathat. Körülbelül 1500 utas, aki már előleget fizetett, nem utazhat el. A Karya engedélyét azért vonták vissza, mert törökországi partnere fizetésképtelenné vált, így sokan nem a lefoglalt szállodában kaptak szobát, illetve sokakat egyszerűen kitettek a hotelből. A pórul járt utasok a biztosítótól kérhetik vissza pénzüket - hangzott el az RTL Híradóban.</p>

Meglepetésként érte a magyarokat, hogy a szállodába visszatérve már nem működött a szobakártyájuk. Az RTL Híradónak nyilatkozó Barta Attila elmondta: a recepción közölték velük, hogy ennek oka van, az utazási iroda nem fizette a szobát.

A Karya Tour budapesti irodájánál pénteken aggódó utasok gyülekeztek. A hírekben hallották, hogy a cég nem utaztathat többet. Egy közleményt függesztettek ki az épületre, miszerint a Kayra törökországi partnercége tönkrement, ez okozta a problémákat.

Vadócz Péter, a cég értékesítési vezetője azt mondta: az utasoktól beszedett előleget, illetve a teljes részvételi díjakat átutalták, viszont ez a partnerük fizetésképtelenné vált, ezért fordulhatott elő, hogy néhány utast nem abban a szállodában helyeztek el, ahová a foglalása szólt.

Törökországban 500 utasa van a cégnek, legtöbbjüket a Karya biztosítója hozza haza, még pénteken. Azok az utasok, akik már befizettek valamilyen útra, szintén a biztosítótól kérhetik vissza az összeget. A cégnek 317 millió forintig van biztosítása.

Dénes Attila, a QBE Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója azt mondta: információik szerint várhatóan ez az összeg elegendő lesz mind a kint rekedt utasok hazahozatalára, mind pedig a Magyarországon rekedt utasok teljes körű kártérítésére.

Nagyjából 1500 olyan utas van, aki már nem tud elutazni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!