Friss hírek

2010.07.13. 13:45

Fehérgyarmat - van már víz

<p>Van már víz Fehérgyarmaton, ahol kedden kora délelőtt felrobbant a víztorony. A torony által ellátott, további három településen (Kömörő, Mánd, Penyige) is megoldották a szolgáltatást, de egyúttal részleges vízkorlátozást vezettek be mindenütt: kertet öntözni, kocsit mosni nem szabad a vezetékes vízzel.</p>

A Független Hírügynökség a helyszínen megtudta: nem sokkal a robbanás előtt három biciklis haladt el a torony mellett vezető, régi penyigei úton. Egyikük elmondta: morajlásra lettek figyelmesek, és annyit láttak, hogy dagadni kezd a hidroglóbusz. Szerencsére tovább tekertek, így egyikük sem sérült meg.

A 40 méter magas, ezer köbméteres tartányban 700-800 köbméter víz lehetett a robbanás előtt. A robbanás erejére jellemző, hogy a víztoronyban lévő betonlépcsőt a detonáció a létesítménytől negyven méterre, a köves útra repítette - tájékoztatott Csepely Zsigmond katasztrófavédelmi alezredes.

Megkezdődött a torony megmaradt részének statikai vizsgálata, de úgy tűnik, újat kell építeni, délutánra összehívták a védelmi bizottságot.

Néhány helyen még nincs áram, mert a szolgáltató cseréli a villanyoszlopokat, és a leszakadt vezetékeket is ki kell javítani. Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt: a kora délelőtt egyelőre ismeretlen okból felrobbant víztorony darabjai két-három focipályányi területen szóródtak szét, ezek, és a lezúduló víz villanyoszlopokat rongált meg, vezetékeket szakított le. A rendőrség a torony melletti utat teljes szélességében lezárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!