Friss hírek

2010.07.09. 20:30

Dollármilliókat kér kártérítésként Kolumbiától Ingrid Betancourt

<p>Több mint hat és fél millió dolláros kártérítést követel a kolumbiai kormánytól a szélsőbaloldali gerillák által hat évig fogvatartott Ingrid Betancourt - közölte pénteken a dél-amerikai ország médiája. A francia-kolumbiai kettős állampolgárságú asszony, akit több társával két éve szabadítottak ki egy katonai akcióval, azt állítja, hogy a fogsága idején elszenvedett anyagi és lelki károkért jár neki a kártérítés.</p>

A francia-kolumbiai politikusnőt hat év után szabadították ki 2008 nyarán kolumbiai katonák a FARC nevű szélsőbaloldali szervezet fogságából. Ingrid Betancourt-ral szabadult 14 további túsz, köztük három amerikai és a kolumbiai biztonsági erők több tagja. Az akció állítólag lövések nélkül zajlott, miután a kolumbiai hadsereg kommandósai gerilláknak álcázva magukat, helikopterrel bejutottak a szervezet területére.

Az aszzonyt 2002-ben rabolták el a dél-amerikai országban, miközben az elnökségért kampányolt a gerillák ellenőrizte területeken. A szervezet gerillái négy évtizede harcolnak, hogy megdöntsék a mindenkori kolumbiai kormányt.

A 48 éves asszony, aki volt férje révén lett francia állampolgár is, a múlt héten tért vissza szülőhazájába, hogy részt vegyen a sikeres túszszabadítási akció kétéves évfordulójának ünnepségén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!