Friss hírek

2010.07.05. 15:45

Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál Pécsett

<p>Újszerű műfajok mutatkoznak be július 9-től a Cirkusz és Utcaszínház Fesztivál tizenhét napja alatt Pécsett. A fesztivál szervezői az Európában sokat látott utcaszínházi és összművészeti műfajokat kívánja megismertetni a nagyközönséggel. Nagy formátumú utcaszínházi előadások, élőszobor bajnokság, közös flashmobok és utcai akciók, utcai cirkuszi produkciók és performanszok láthatóak majd Európai Kulturális Fővárosának közterein.</p>

A Boccaccio parkolóban felállított cirkuszi sátor ad otthont a nagy cirkuszi produkcióknak a két hétvégén. Itt láthatják az érdeklődők a Tuniszi Cirkusziskola előadását, a Baross Imre Artistaképző és CirkuSzínház Társulat estjét és a Francia Cirkuszakadémia Urban Rabbit című előadását. Az utcaszínházi produkciók színpada a Széchenyi tér, a Kossuth tér és a Barbakán területe. A Ferencesek utcája - Jókai tér - Király utca körzetét számos interaktív játékra csalogató, kreatív énünknek teret adó program népesíti be.

A fesztivál a Pécs 2010 rendezvénysorozat kiemelt eseménye és egyben egy igen fontos kapocs Európa másik idei kulturális fővárosával, Isztanbullal. A török város Pécs mintájára hasonló programsorozatot szervez szeptemberben. Egy csaknem százfős, török-magyar csapat vesz részt mindkét fesztiválon: cirkuszi artisták, animátorok, művészek. A fesztivál része az a szakmai találkozó is, ahová a hazai szervezőket, előadóművészeket, esztétákat, szakértőket várják, és amelynek témája a színház, a tánc, az utcai előadóművészet ezen újfajta keveredésének lehetőségei.

A fesztivál saját újságot ad ki, ez a CUF harsona. A részletes program, a programhelyszínek térképe és minden hasznos információ, a happeningekkel kapcsolatos felhívások is ott találhatóak. A fesztivál holnapja www.cuf.hu.

A Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál sátras előadásainak kivételével a több száz utcai program mindegyike ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!