Friss hírek

2010.07.28. 12:26

Az államtitkárság szerint a budai tüdőgyógyintézet egy az elmebetegek lehetséges új központi helyszínei közül

<p>Az elvi elszántság megvan egy új országos pszichiátriai intézet létrehozására, a szakmával való egyezetetések során több lehetséges helyszín mellett szóba került a budai tüdőgyógyintézet is - így reagált a Független Hírügynökség kérésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága arra a szerdai sajtóhírre miszerint az orvosok szerint ez a budai kórház lehetne az ideális új helye a gondozásra szorulóknak.</p>

A közlemény szerint a tárca új vezetői elkötelezettek a közösségi pszichiátria hazai hagyományainak megőrzése és továbbfejlesztése mellett. Ennek érdekében az államtitkárság már korábban megkezdte a szakmai egyeztetéseket a pszichiátriai ellátás problémáinak a rendezése érdekében. Az egyeztetés során több helyszín is felmerült, mint az országos intézet új lehetséges helyszíne, ezek egyike a budai tüdőgyógyintézet.

A Magyar Hírlap szerdai cikke szerint a budai tüdőgyógyintézet épülete adhatna otthon egy országos szintű pszichiátriai intézetnek egy friss elképzelés szerint. Az új intézmény létrehozására vonatkozó kormányzati elképzelést a szakma támogatja, hiszen a Lipót 2007-es bezárása óriási zavart okozott a kórházi ellátásra szoruló lelki betegek gyógyításában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!