Friss hírek

2010.07.25. 17:01

Állati: állatvédő párt alakult Svájcban- jövőre a parlamentbe szeretnének jutni

<p>Svájci állatbarátok úgy döntöttek: a parlamentben is szeretnék négylábú kedvenceik érdekét képviselni, ezért pártot alapítottak. A vasárnapi jelentések szerint a szervezetet szombaton hívta életre egy közgazdász, egy ügyvéd, és a svájci Vegetáriánus Szövetség elnöke. A Svájci Állat Párt (TPS) elnöke Thomas Märki azt mondta: az állatoknak is szükségük van arra, hogy "hallassák a hangjukat." A pártvezető azt ígérte, hogy a politikában és a gazdaságban is a négylábúak érdekeit védik majd. Az alpesi országban jövőre lesznek választások.</p>

A párt életre hívásában fontos szerep jutott az egyik legnépszerűbb közösség portálnak, a Facebooknak is. Az oldalon kezdett szerveződni a TPS, és már több mint 1000 rajongója is van. A szervezkedés pedig negyedéve kezdődött a portálon.

Svájcban egyébként szigorú törvények védik az állatokat. Például tilos a megunt aranyhalat a WC-n lehúzni. Emellett néhány állat esetében, mint például a hörcsög vagy papagáj, garantálni kell a kedvenceknek a társaságot is. A kecskéknek és birkáknak pedig legalább "vizuális kapcsolatban kell állniuk fajtársaikkal." Év elején pedig arról tartottak népszavazást Svájcban, hogy a bántalmazott állatoknak járjon-e ügyvéd. A referendumon végül a kezdeményezés nem kapott elég voksot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!