Friss hírek

2010.07.23. 12:37

A XVIII. kerületi Fidesz szerint nem korrekt most 4 évre kötelezettséget vállalni

<p>Tiszteletteljes, rosszindulattól mentes kérést fogalmazott meg a Fidesz XVIII. kerületi szervezete a Városüzemeltető Kft. felé, hogy ne kötelezzék el 4 évre, csaknem félmilliárd forint értékben az önkormányzatot - reagált Ughy Attila, a Fidesz polgármester-jelöltje a szocialisták vádjaira. A politikus a Független Hírügynökségnek azt mondta: közvetlenül az önkormányzati választások előtt nem elegáns fél évnél hosszabb időre elköteleződni.</p>

Ughy Attila elmondta: kérést nyújtottak be az önkormányzati tulajdonú Városüzemeltető Kft. felé, mert nem tartják elegánsnak, hogy a cég a választások előtt négy évre vállal elkötelezettséget parkfenntartási és kertészeti feladatok ellátására. A közbeszerzés 480 millió forint értékű szerződést takar, de sem a cég felügyelőbizottságával, sem az önkormányzattal nem egyeztették le a kiírást - tette hozzá. A Fidesz szerint fel kell függeszteni a tendert és legfeljebb fél évre vállalni újabb kötelezettséget, mert a szerződés szinte teljes időtartama a választások utáni időszakra esik.

A politikus szerint nem igaz az az érv, miszerint a tender felfüggesztésével ellehetetlenedik a kerület közterületeinek, parkjainak fenntartása, és nem lehetne kaszálni. Mint mondta, a jelenlegi szerződés él, így a városrész meg tudja oldani ezt a kérdést.

Az MSZP korábban azt közölte: szerintük törvénysértésre buzdít és fenyeget a XVIII. kerület fideszes polgármester-jelöltje. Kőrös Péter, a szocialisták kerületi frakcióvezetője azt írta: megdöbbenéssel tapasztalta, hogy fideszes képviselők fenyegető hangvételű levelet küldtek a városüzemeltető cégnek, hogy a közelgő választások miatt függesszék fel a parkfenntartási és kertészeti feladatok ellátására kiírt pályázatot. A szocialista politikus azzal érvelt: nem lehetne kaszálni a zöldterületeket és több ezer parlagfű-allergiás ember életét nehezítené meg a dolog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!