Friss hírek

2010.06.13. 12:14

Véget ért a kilenc hetes nagy, ausztrál taxi-kaland

<p>Befejeződött vasárnap a nagy ausztrál taxi-kaland, amelynek célja a turizmus támogatása volt. A mostani kampány hasonló volt ahhoz a sikeres akcióhoz, amit tavaly tartottak a "világ legjobb munkája" címmel.</p>

Tavaly egy ausztrál idegenforgalmi bizottság hirdette meg az álommunkát, amit több ezer jelentkező közül egy brit fiatalember nyert el végül. A Hamilton-szigetre kellett vigyázni hat hónapon keresztül, magyar pénzben 22 millió forintért. A feladatok közé tartozott a teknősetetés, a búvárkodás és a posta kezelése. A jelentkezőknek egy 60 másodperces videót kellett elküldeniük a szervezőknek, hogy megmagyarázzák, miért jelentkeztek az állásra és miért tartják magukat alkalmasnak a "szigetgondnoki" feladatra.

Az idei turisztikai kampány fő attrakciójában a nagy taxi-kalandot hirdették meg. Ez egy kilenc hetes túra volt több mint 13 ezer kilométeres át Ausztrália vad természeti vidékein keresztül. A versenyben kiválasztották a túra taxisofőrjét, akinek az volt a dolga, hogy varázslatossá tegye az utasok élményét. A sofőr-győztes végül egy Doug Slater nevű férfi lett 400 versenyző közül..

A 13 ezer 650 kilométeres út a nyugat-ausztráliai Perthből indult, és a célállomás az északi kikötőváros, Broome volt. "Nem aggódtam az autóvezetés miatt, az egyéb dolgok foglaltak le inkább"- mondta Slater. A szupertaxis elbeszélése szerint az út során 11 pár volt az utasa. A párok Ausztráliából, Új-Zélandról, Nagy-Britanniából, Malajziából, Szingapúrból és Németországból érkeztek. És mint utólag kiderült, lenyűgözte őket a taxis által bemutatott ausztrál természet és állatvilág, és a prezentáció is.

Doug Slater nem először vágott neki egy ekkor túrának, képzett utazó volt, hiszen korábban haszonállat-kereskedőként dolgozott, és az ügynöki munkája rendszeres és nagy távolságú utakra vitte. A kilenc hetes túra ötletét egy 1930-as út adta. Akkor egy magányos, idős asszony több ezer kilométert tett meg Ausztrália keleti partvidékén egy nyitható tetejű taxival.

A nagy taxis-kaland szervezői szerint az elmúlt kilenc hét során a médiaérdeklődés következtében világszerte 60 millióan látták a túrát. Slater vasárnap azt mondta, hogy szomorú, amiért véget ért a túra, de miután visszarepül Perth-ben, a saját pénzből ismét megteszi az utat Broome-ba, annyira élvezte a kalandot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!