Friss hírek

2010.06.30. 15:50

Vajára tartanak a világ tárogatósai

<p>Történelmi környezetben, a kuruc hagyományokat ápoló Vaján, a Vay Ádám Kastélymúzeumban és a református templomban rendezik meg a IV. Tárogatós Világtalálkozót június 30. és július 11. között. A találkozón a hazaiak mellett Norvégia, Németország, Anglia, Svájc, Ausztria, Szlovákia és Románia tárogatósai vesznek részt.</p>

A találkozó első részében szakmai előadások, hangversenyek és mesterkurzusok helyszíne lesz a szabolcsi település, ahol a tárogatókutatás legújabb eredményeiről is beszámolnak elismert szakemberek. A résztvevők egyéni bemutatkozásra is lehetőséget kapnak az úgynevezett "Kiránduló hangversenyek" alkalmával: július 3-án délután a tokaji zsinagógában, majd a sárospataki Rákóczi vár udvarán hallhatja őket a közönség.

A program második felében a résztvevőkből megalakul a Nemzetközi Tárogató Együttes, amely Magyarország különböző helyszínein ad hangversenyeket július 4-11-ig. A többi között ők nyitják július 4-én a gombaszögi Népzenei Fesztivált, fellépnek az aggteleki Cseppkőbarlangban, másnap Rozsnyón, a püspöki templomban és Lucskán a Romtemplomban lépnek fel. Gyöngyöspatán, Budapesten, Nagyharsányban, Pécsett és Balatonfüreden is láthatja őket a közönség.

A találkozó részletes programja a vajavar.lapunk.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!