Friss hírek

2010.06.18. 07:04

Vádemelés a New York-i merényeltkísérlet ügyében

<p>Az amerikai hatóságok hivatalosan is vádat emeltek csütörtökön a meghiúsult májusi New York-i bombamerénylet elkövetésével gyanúsított Faisal Shahzad ellen. A pakisztáni származású amerikai állampolgárt többek között terrorizmussal, és tömegpusztításra alkalmas fegyver használatának kísérletével vádolják. Életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat, ha bűnösnek találják.</p>

A férfi ügyével foglalkozó szövetségi vádesküdtszék tíz pontban emelt vádat a harminc éves férfi ellen, a New York-i Times Square-en történt, meghiúsult bombamerénylettel kapcsolatban. Az amerikai város egyik legismertebb pontját május elsején kellett kiüríteni, miután egy ott parkoló furgonban házi készítésű bombát találtak, amely azonban nem megfelelően működött, és csak lángra kapott, de nem robbant fel.

Shahzadot május harmadikán tartóztatták le a New York-i John F Kennedy repülőtéren, ahol egy Dubajba tartó gépről szedték le. Az amerikai hatóságok állítása szerint a férfi Pakisztánban kiképzést kapott a táliboktól, és az ellene felhozott vádak szerint pénzt is kapott pakisztáni segítőitől.

A férfi első bírósági meghallgatását, amelyen ismertetik vele az ellene felhozott vádakat, június 21-ére írták ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!