Friss hírek

2010.06.21. 09:35

Útbaigazítás árvíz esetére önkormányzatoknak

<p>Az önkormányzatoknak készített árvízvédelmi segédanyagot a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Voltak döntésképtelenné vált önkormányzati vezetők az árvízi védekezés ideje alatt, erre a borsodi térségben korábban tett látogatásakor Sólyom László köztársasági elnök hívta fel a figyelmet. A rendőrség ezért is készített a rendőrség és a megyei katasztrófavédelem egy aktualizált segédanyagot, amelyben az önkormányzatok feladatait, teendőit részletezi árvíz idején - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.</p>

Az önkormányzatok, közintézmények az A Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer en (ELBIR) keresztül juthatnak hozzá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelem szakemberei által aktualizált segédanyaghoz. A segédletben az önkormányzatok jogszabályok szerinti feladatai, árvízvédelmi fogalmak és jelentésük, illetve az árvíz idején szükséges teendők leírása is szerepel.

A vízkár-elhárítási segédletet azután aktualizálta a két szervezet, hogy Sólyom László a mostani árvíz idején a borsodi térségben tett látogatásakor olyan kijelentéseket tett, hogy míg egyes polgármesterek jól szerepeltek az árvízi helyzetben, mások döntésképtelenné váltak és képzéseket kellene tartani nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!