Friss hírek

2010.06.30. 20:00

Újabb házat vett Erdélyben a walesi herceg

<p>Harmadik házát vásárolta meg a brit trónörökös Erdélyben. Károly herceg ezúttal az erdélyi Kovászna megyében lévő Zalánpatak mellett vett ingatlant - közölte szerdán a román média.</p>

"A walesi herceg egy 300 éves, nemrég felújított házat vásárolt meg, méghozzá olyan nyugodt helyen, hogy ott senki nem fogja zavarni, legfeljebb a vadon állatai" - hangzott el a romániai PROTV tudósításában. Az épületet hagyományos anyagok beépítésével újították fel a munkások. A zsindelytetőhöz szükséges hasított, horgonyszerű falemezeket és az "öreg" téglákat Zalánpatakon készítették mesterek, a talpgerendákat pedig egy már nem használt pajtából emelték ki és újították fel. A munkások nem használhattak cementet, csak tradicionális kötőanyagokat, mert így kívánta a megrendelő.

A kivitelező szerint azt az utasítást kapták, hogy minden úgy nézzen ki, mint ahogy 300 éve, és még csak a látszata se legyen meg annak, hogy valamit utánoznak. A falusiak örömmel fogadták a hírt, hogy a brit trónörökös náluk vett házat, mert azt remélik: pusztán már ez a tény munkalehetőségeket fog teremteni. "Minden helynek vannak előnyei és hátrányai. Ennek a helynek azonban csak előnyei vannak. A víz, a levegő, a tájkép, a csönd, mind-mind vonzóak. Az egyetlen hátrány, hogy a világ végén vagyunk" - mondta egy helybéli, Farkas József.

A Károly herceg új birtoka melletti faluban már csak 40-en élnek, és legtöbben 70 év felettiek. A walesi hercegnek egyébként ez harmadik erdélyi ingatlana. A másik kettő Brassóban és Máramarosban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!