Friss hírek

2010.06.29. 16:00

Szigorúan ellenőrzik a Margitszigeten parkolókat

<p>Fokozottan ellenőrzik a szabálytalanul parkoló járműveket és a mozgáskorlátozott igazolványokat a Margitszigeten keddtől - közölte a főpolgármesteri hivatal sajtóirodája. A szigorítás azután vezették be, hogy az önkormányzat parkolási szakcége arra hívta fel a figyelmet: a terület természeti értékeit veszélyeztetik és feleslegesen szennyezik levegőt a jogosulatlanul behajtó és szabálytalanul parkoló autók, amelyek ráadásul a szigetre látogató gyalogosokat, kerékpárosokat és futókat is akadályozzák.</p>

A főváros közleménye úgy fogalmaz: mindent megtesznek a Margitsziget környezeti és történelmi építészeti értékeinek védelméért, ugyanakkor a szabálytalanul parkoló autósok ellepik az Árpád-híd felőli lehajtó környékét, veszélyeztetve a szigetre pihenni és szórakozni járókat. Hozzáteszik: a rutinellenőrzések során egyre gyakrabban találtak hamis mozgássérült igazolványokat, amelyekkel jogtalanul foglalták el a rászorulóknak fenntartott helyeket. A rend fenntartására korábban már szigorították a behajtási engedélyek kiadását, és kamerarendszert, valamint ellenőrző sorompót állítottak fel a sziget bejáratánál.

Kedden Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes több önkormányzat és hatóság képviselőjével bejárta az érintett területet, és döntés született arról, hogy a rendőrség és a Fővárosi Közterület-felügyelet minden eddiginél szigorúbb ellenőrzésekbe kezd. A mozgáskorlátozottak hozzátartozói részére kiállított igazolványokat elkérik például a ki- és behajtáskor, és fokozottan ellenőrzik az Árpád-hídi lehajtó környékén szabálytalanul parkolókat. Ezen felül a Parking Kft. 2011 tavaszáig 150 férőhelyes mélygarázst alakít ki, az ezzel kiváltott felszíni parkolóhelyeket pedig újraparkosítják - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!