Friss hírek

2010.06.16. 13:04

Startol a Textilművészeti Triennálé az Iparművészeti Múzeumban

<p>Immár harmadik alkalommal ad otthont az Iparművészeti Múzeum a Szombathelyi Textiltriennálé válogatott anyagának. Az esemény ezúttal a JELEN-LÉT mottót kapta. A vasi megyeszékhely háromszáz darabos tárlatából több mint száz alkotást lehet megnézni a fővárosban augusztus 22-ig.</p>

Az Iparművészeti Múzeum június 17-étől harmadik alkalommal ad helyet a Szombathelyi Textiltriennálé válogatott anyagának. Az idei téma a JELEN-LÉT. A kiállítás több sajátos területen mutatja be az alkotók kreativitását és a művészeti ág sokszínűségét, sokrétűségét, hiszen textilművész az anyagtervező, az öltözéktervező, az öltözék-kiegészítő tervező és a faliképet, kárpitot létrehozó alkotó.

A fal és tértextilek a magyar autonóm textilművészet jelenlegi tendenciáit mutatják be, festett, szőtt, varrott, hímzett faliképeken és kárpitokon. Formákkal, anyagokkal és technikákkal kísérletező alkotói folyamatok láthatók az öltözékeken, öltözék-kiegészítőkön és lakástextileken. A miniatűr és szalag kategória, ahol csak méretbeli megkötés volt, lehetőséget ad a textilre utaló anyagokkal való kísérletezésre, a szabad asszociációra.

A Szombathelyen kiállított 300 műből több mint 100 alkotást mutatunk be június 17-e és augusztus 22-e között Budapesten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!