Friss hírek

2010.06.19. 09:05

Múzeumok Éjszakája Nyíregyházán - görög hangulatban

<p>A görög kultúra jegyében zajlik Nyíregyházán a Múzeumok Éjszakája június 19-én, szombaton. Kisvárdán kisvásárt tartanak, Mátészalkán hétmérföldes cipő és csizmabemutatót rendeznek, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Történeti Gyűjteményben pedig non-stop filmvetítés lesz.</p>

Képzeletbeli görög utazásra csábítanak a szervezők szombaton Nyíregyházán, a Múzeumok Éjszakáján. A program délután kettőkor kezdődik, és a résztvevők mindent elkövetnek, hogy igazi mediterrán hangulatot varázsoljanak a szabolcsi megyeszékhelyre. Lesz minden, mi szemnek, szájnak, fülnek ingere: görög néptáncosok látványos felvonulása a városban, Zeusz és barátainak koncertje a múzeum előtt, táncház a Pyrgos együttes jóvoltából, Ghavrilos görög mesterszakács pedig különleges ízekkel, helyben, frissen készülő görög ételekkel várja a vendégeket a múzeum udvarában. Este második alkalommal rendezik meg a Kárpátmedencei Tűzugrás Fesztivált a Nyírség Táncegyüttes közreműködésével.

Kisvárdán síppal, dobbal, nádi hegedűvel hívogatják a Rátközi Múzeumba a látogatókat, ahol tündérmuzsika szól, hajfonatkészítő versenyre lehet nevezni, vándorfényképész és fáklyafényes táncház várja őket. Megrendezik a kisvárdai kisvásárt, amelyen kézműves termékeket, vásárfiát kínálnak az árusok.

Mátészalkán a Szatmári Múzeum szervezésében szombaton délután kettőkor kezdődik a Múzeumok Éjszakája. A programban udvari népi játékok, palacsintasütés és hétmérföldes csizma-bemutató szerepel, és persze a hagyományokhoz híven meggyújtják a Szent Iván éji tüzet, amelyet kéz a kézben ugranak át a szerelmesek.

Nyíregyházán, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Történeti Gyűjteményben "Vizeink a művészetekben"címmel kortárs képzőművészek kiállítása nyílik, "VÍZ-KVÍZ" játékra lehet nevezni, amelynek fődíja egy háromnapos üdülés a Tiszavirág tanyahajón Vásárosnaményban. Non-stop filmvetítésen mutatják be a Felső Tisza-vidék vízügytörténeti emlékeit, és tárlatvezetéssel nézhetik meg az érdeklődők a gyűjteményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!