Friss hírek

2010.06.16. 18:54

Megszüntették a nemzetvédelmi egyetem rektorának előzetes letartóztatását

<p>Megszüntette a bíróság Szabó Jánosnak, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának előzetes letartóztatását. Az előzetest lakhelyelhagyási tilalomra változtatták. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így a rektor a másodfokú végzésig előzetesben marad. A Független Hírügynökség úgy tudja, a februárban kirobbant ügy másik gyanúsítottjának, a DHL csomagküldő cég egyik magyarországi igazgatójának előzetes letartóztatását is megszüntették és ezt az ügyészség is elfogadta.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, február közepén nyomozók tartottak házkutatást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és őrizetbe vették az intézmény rektorát, aki két nappal később előzetesbe is került. A gyanú szerint a rektor a német DHL magyar leányvállalatának vezetőit kereste meg azzal a kitalált történettel, hogy a cég futárai fegyver- és drogkereskedelembe keveredtek, azonban a kapcsolatai révén el tudja simítani az ügyet. Ehhez viszont az kell, hogy a társaság az általa ajánlott biztonsági céget alkalmazza, illetve néhány vezetőjét váltsa le az általa mondott emberekre. A rendőrség szerint az ügy másik két gyanúsítottja - köztük a futárcég egyik igazgatója - segítette a rektort a bűncselekmény elkövetésében. A rektor mellett akkor előzetesbe került a DHL munkatársa, a harmadik gyanúsított szabadlábon védekezhetett.

Zamecsnik Péter, Szabó János ügyvédje a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy kedden a bíróság ügyfele előzetes letartóztatásának megszüntetéséről döntött, egyben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügyész azonban fellebbezett, így a végzés nem jogerős, a másodfokú döntésig Szabó János előzetesben marad.

Úgy tudni, ugyanakkor a DHL-hez köthető gyanúsított előzetes letartóztatását is megszüntette a bíróság és ezt az ügyészség is elfogadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!