Friss hírek

2010.06.10. 17:34

Különleges gyereknap állami gondozottaknak - 700 hajdú-bihari gyerek a kalandparkban

<p>Kalandparkba hívta a megyében élő állami gondozott gyerekeket a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A különleges rendezvényen csütörtökön 700 gyereket és több, mint 200 hajdú-bihari nevelőszülőt láttak vendégül a szervezők Debrecen mellett, a Hármas-hegyaljai élményparkban. A rendezvény egyedülálló az országban. A szervezők remélik, hogy - látva példájukat- jövőre már más önkormányzatok is hasonló programmal kedveskednek majd az állami gondoskodásban nevelkedő fiataloknak.</p>


A gyerekek tucatnyi izgalmas és érdekes programon vehettek részt a kalandparkban. A különleges gyereknapon -egyebek mellett- kvadokat próbálhattak ki, és gokartokat vezethettek. A gyerekek emellett különböző nehézségű akadálypályákat is megmásztak, és többen kipróbálták magukat lovasként a nyeregben is.

A Hajdú-bihari önkormányzat rendezvénye egyedülálló az országban. A megye hét gyermekvédelmi intézményében élő állami gondozott gyerekeket most harmadszor látják vendégül a szervezők.

Ezen a napon a különböző gondozási helyeken nevelkedő gyermekeink találkoznak. Néhány rokon vagy távoli ismerős gyerek esetleg egész évben csak itt találkozhat egymással ezen a rendezvényen - mondta a Független Hírügynökségnek Kiss Zoltán főszervező, a megyei önkormányzat munkatársa.

Az állami gondozott gyerekek különleges gyereknapi programja, délután könnyűzenei koncertekkel ért véget. A szervezők remélik, hogy példájukat más önkormányzatok is követik majd és jövőre már nem csak a hajdú-bihari gyerekeknek szerveznek hasonló programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!