Friss hírek

2010.06.30. 11:45

Közzétette vagyonnyilatkozatát a nemzeti fejlesztési és a nemzeti erőforrásokért felelős miniszter

<p>A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján megjelent vagyonnyilatkozata szerint három szentendrei lakása és több mint 100 millió forintos megtakarítása van Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek. A nemzeti erőforrásokért felelős tárcát irányító Réthelyi Miklós két kisebb budai lakása mellett egy Opel Astráról és <b>12,6 millió forintnyi számlakövetelésről</b> írt vagyonnyilatkozatában.</p>

A parlamenti képviselő miniszterek után ketten a nem képviselő tárcavezetők közül is közzétették vagyonnyilatkozatukat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján.
Pótlólag Pintér Sándor belügy-, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás-, Martonyi János külügy- és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztereknek kell nyilatkozniuk. A tárca honlapjára eddig Fellegi Tamás és Réthelyi Miklós nyilatkozata került fel.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter egy 215 négyzetméteres szentendrei családi ház felének tulajdonjogával rendelkezik 1993-óta. Szintén Szentendrén egy 83 négyzetméteres lakás és egy 88 négyzetméteres társasházi lakás tulajdonosa felerészben, ezeket 2001-ben vásárolta. Van még egy 2007-es Volvo S80-as autója.

A korábbi nagyvállalkozónak 44,8 milliós biztosítása van forintban, illetve 570 ezret fizet évente életbiztosításra, ezeken kívül van két eurós biztosítása is, az egyik 387 ezer euró, nagyjából 111 millió forint, a másik 7000 eurós, azaz körülbelül 2 millió forint értékű. A miniszternek összesen 8,7 millió forintos tartozása van forintban és devizában. Fellegi Tamás vagyonnyilatkozatában a Smart-A Tanácsadó Bt. 50 százalékos tulajdonrésze szerepel.

A nemzeti erőforrás miniszter Réthelyi Miklós egy II. kerületi, 46 négyzetméteres és egy 39 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben. Negyedrészben tulajdonosa továbbá egy 120 négyzetméteres keszthelyi nyaralónak. A miniszternek egy kilenc éves Opel Astrája van. Bevallása szerint 12,6 millió forintnyi számlakövetelése van forintban és devizában. A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma szerdán azt közölte: ez annyit jelent, hogy a miniszter 12,6 millió forint megtakarítással rendelkezik forintban és devizában. Réthelyi Miklósnak nincs hiteltartozása.
Réthelyi Miklós a miniszteri fizetésén kívül a Magyar Tudományos Akadémiától doktori honoráriumként havi bruttó 90 ezer forintot visz haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!