Friss hírek

2010.06.15. 15:14

Jobbik: Nem volt idő áttekinteni az új médiaszabályozással kapcsolatos előterjesztést

<p>A Jobbik sérelmezi, hogy a Fidesz nem hagyott időt a pártoknak a médiát és a hírközlést szabályozó törvények módosításával kapcsolatos javaslat áttanulmányozásához. Az ehhez benyújtott módosító javaslatok nagy részét pedig úgy szavazták le egy keddi bizottsági ülésen, hogy azokat el sem olvasták rendesen a kormányoldal képviselői - mondta újságíróknak kedden Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője a parlamentben.</p>

Nemcsak a képviselőknek nem volt idejük átnézi és szükség esetén szakértőikkel megvitatni az előterjesztést, hanem társadalmi vita sem volt arról. A pénteken benyújtott javaslat általános vitáját lezárták hétfő éjjel, úgy, hogy az ülés végén csak egy fideszes képviselő volt ott - mondta Novák Előd.

A Jobbik képviselője bírálta azt is, hogy a tervezet alapján megszüntetnék az állami szervek és társadalmi szervezetek, így a pártok felvilágosítási kötelezettségét, ezzel megnehezítenék az újságírók munkáját, valamint nem lenne teljes körű az állampolgárok tájékoztatása. Az igazmondás kötelezettségét is kiemelték a törvényből - tette hozzá. Novák Előd inkorrektnek nevezte azt, hogy sok módosítást szerinte úgy próbálnak végrehajtani, hogy ezt elrejtik a szövegben, és a módosítás szándéka sokszor az indoklásból sem derül ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!