Friss hírek

2010.06.30. 17:25

Illegális szeméthegy Tordas mellett

<p>Több mint ezer tonna betonnal kevert bontott aszfaltot és építési törmeléket raktak le a Fejér megyei Tordas mellett, egy volt barackosban. Egy körülbelül 150-200 méter széles területet 1 kilométer hosszan töltöttek fel, van, ahol 10 méter vastagon. Több vizsgálat is indult az ügyben, ám az illegális szemétlerakó egyre csak nő. A rendőrség büntetőfeljelentést tesz a környezetkárosítás miatt.</p>

1999-ben a jegyző adott engedélyt az M7-es autópálya bontásából származó anyagok elhelyezésére, egy közelben lévő telephelyen. Itt a kérelem szerint aprították is volna az aszfaltot, újrahasznosításhoz. Ez soha nem történt meg, és a telephely sem létezik. Többször indult vizsgálat, ám az illegális szemét mennyisége folyamatosan nő - tudta meg a Független Hírügynökség Teszár Tamástól, Tordas alpolgármesterétől szerdán.

A polgármester tavaly a jegyzőtől kért vizsgálatot. Mivel az érintett cég vezetője a képviselő-testület tagja, ezért az ercsi jegyzőhöz került az ügy. A Független Hírügynökség úgy tudja: ő a környezetvédelmi hatóságot kérte a vizsgálat lefolytatására.

Információnk szerint a rendőrség is nyomoz az ügyben, és büntetőfeljelentést tesz a hulladékgazdálkodás megsértése valamint környezetkárosítás miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!