Friss hírek

2010.06.21. 12:45

Hat és fél évre ítélték a csepeli gyújtogatót

<p>Első fokon hat és fél év börtönre ítélte a csepeli gyújtogatót rongálásért és közveszély okozásáért a Pesti Központi Kerületi Bíróság, hétfőn. A nem jogerős ítélet szerint a vádlott több mint 4 és fél millió forintot köteles a károsultaknak fizetni.</p>

A fiatalember 2008. szeptember 22. és 2009. január 17. között Csepelen 19 alkalommal gyújtott fel különböző járműveket. Az autók kerekét vagy karosszériáját legtöbbször az üzemanyagtartály közelében petróleummal vagy benzinnel lelocsolta, majd meggyújtotta. A tüzet a környékbeliek illetve a tűzoltók oltották el. A gyújtogatással összesen 21 millió forint kár keletkezett, ami részben megtérült. 12 károsult indítványára a bíróság a vádlottat összesen több mint 4 és fél millió forint kártérítésre kötelezte.

Jeney Ivánné bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy a büntetlen előéletű vádlott részletes beismerő vallomást tett. Erre a beismerésre is alapozva mondták ki bűnösnek, hat rendbeli közveszély okozásban és 16 rendbeli rongálásban. A fiatalember pszichés betegsége a szakértők szerint nem befolyásolja a büntethetőséget, de kétségtelenül szerepet játszott a történtekben. A vádlott elmondta: a lángoló autók láttán felszabadultságot érzett és oldódott a szorongása. A bíróság a számos enyhítő körülményre való tekintettel - közöttük arra, hogy a vádlott megbánta tettét és bocsánatot kért - ítélte a vádlottat 6 és fél évre, a kiszabható legnagyobb büntetés 12 év lehetett volna.

Az ítélet nem jogerős, mert az előzetes letartóztatásban lévő vádlott enyhítésért fellebbez majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!