Friss hírek

2010.06.24. 18:45

Hat civil szervezet kapcsolódott a fogyatékosokat munkához segítő "Aktív Műhely" programhoz

<p>A Kézenfogva Alapítvány vezetésével hat civil szervezet véglegesítette az Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszert, amelynek célja, hogy a fogyatékos személyek egyéni képességeinek megfelelő, fenntartható munkahelyeket hozzon létre és fejlesszen - olvasható az alapítvány csütörtöki közleményében. Az állam idén 8 milliárd Ft-tal támogatja a szociális foglalkoztatókat, ezek többsége azonban nem képes az eladható szolgáltatások nyújtására, illetve a piacképes termékek gyártására a hiányzó piaci ismeretek miatt. Az alapítvány koordinálásában már 12 szervezetnél tesztelték az Aktív Műhely programot, amely a piaci igényeknek megfelelő tevékenységet alakít ki, a fogyatékos ember társadalmi értékét tudatosítja és elősegíti a fogyatékos emberekkel kapcsolatos szükségszerű paradigmaváltást - írja a közlemény.</p>

Az Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszert (AM) magyar civil szervezetek, és gyakorló szakemberek dolgozták ki, abból kiindulva, hogy a fogyatékos emberek sikeres munkavállalása több szereplő egymásra hatása eredményeként érhető el. Az eredményesség érdekében az AM az érintettek között lévő kapcsolatokat, és az egyéb hatásokat összehangoltan vizsgálja, fejleszti és értékeli. A 23 eszközből álló rendszer része például a szervezeti diagnosztika, munkaképesség felmérő módszer, betanító képzések és gyakorlatok, oktatási és foglalkoztatási módszertan, üzleti tanácsadás, munkahelyfeltárás, társadalmi érzékenyítés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!