Friss hírek

2010.06.19. 12:45

Forgalomkorlátozás a Kapcsolat koncert miatt a fővárosban

<p>Többfelé forgalomkorlátozások lesznek Budapesten a június 26-i Kapcsolat koncert miatt, már vasárnaptól. A lezárások a helyszínt, vagyis az 56-osok terét és annak környékén érintik.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, vasárnap kezdik az 56-osok terén a Kapcsolat koncert helyszínének előkészítését. A június 26-i Rod Stewart-koncertig körülbelül ezer ember épít fel egy valódi mini-várost a Városliget csücskében.

A koncert miatt többfelé forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban, már vasárnaptól - írja szombati közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Vasárnap este 8 órától kezdve tíz napon keresztül - vagyis június 29. reggel 6 óráig - tilos lesz megállni az 56-osok terén a Műcsarnok mögötti átkötő út és az 56-os emlékmű között és az átkötő úton. Kedd este 8 órától ugyanez lesz a helyzet az 56-osok terén a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti átkötő út és az 56-os emlékmű és a Damjanich utca között, egészen június 28-án reggel 6-ig. Emellett nem lehet majd megállni jövő hét péntek, este 8 órától kezdve vasárnap reggel 6 óráig az 56-osok terén a Damjanich utca és az Ajtósi Dürer sor között. Szintén nem lehet majd megállni jövő szombat 8 órától vasárnap reggel 6 óráig az Andrássy út mindkét oldali szervízútján a Hősök tere és a Rippl-Rónai utca között, az Olof Palme sétány mindkét oldalán a Műcsarnok mögötti szervizút és a Hősök tere között, a Műjégpálya előtti parkolóban, a Hősök terén, és az Állatkerti körút mindkét oldalán az Állatkerti út és a Hősök tere között a parkolóban is.

Emellett lezárásokkal is számolniuk kell az autósoknak. A rendőrök jövő szombaton délután 2 órától vasárnap hajnali fél ötig lezárják a Hősök terét, az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között, a Kós Károly sétányt a Hermina út és a Hősök tere között, az Állatkerti körutat az Állatkerti út és a Hősök tere között, a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Podmaniczky utca között, és az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között.

Ezeken felül jövő hétfőn reggel 6 órakor három napra lezárják az 56-osok terét a Műcsarnok mögötti átkötő út és az 56-os emlékmű között. Ugyanez várható jövő szerda 6 órától egészen június 28-a 6 óráig az 56-osok terén, a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti átkötő út és az 56-os emlékmű és a Damjanich utca között. A koncert napján, vagyis jövő szombat reggel 6 órától 24 órára ugyancsak lezárják az 56-osok terét a Damjanich utca és az Ajtósi Dürer sor között. Ugyanez történik a Dózsa György úton az 56-osok tere melletti forgalmi sávval a Városligeti fasor és a Hősök tere között, mibdez jövő hét szombat déltől két órán keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!