Friss hírek

2010.06.10. 12:04

Főkert visszautasítja a horgászegyesület állításait

<p>Visszautasítja a Főkert, hogy sót használna a Feneketlen-tó körüli parkban síkosságmentesítésre, és ettől lenne magas a víz sótartalma, sőt, hogy a benne lévő halak ettől pusztultak el - derül ki a cég szerdai közleményéből. Egy reggeli újsághírre válaszul azt írják, hogy az eddig a tavat és környékét kezelő horgásztársaság erejét meghaladta a környezet rendben tartása, a fővárossal kötött haszonbérleti szerződés pedig a tavalyi év végén lejárt. A horgásztársaság természetkárosítás miatt feljelentést tett, a Főkert viszont ellenük fontolgat jogi lépést.</p>

Már nemcsak hűtlen kezelés, hanem a Feneketlen-tó környéki parkfenntartási munkák közben elkövetett természetkárosítás miatt is nyomoz a rendőrség a Főkert Zrt.-nél - írta szerdán a Magyar Nemzet. A lap szerint a főváros meg sem próbálja visszaszerezni a társaságból kiszervezett közvagyont, sőt a cégnek negyven milliós plusztámogatást is adtak májusban egy olyan feladatért, amit eddig ingyenesen látott el. Ezt a döntést megelőzte, hogy a Feneketlen-tó és környéke kezelési jogát a helyi horgászegyesülettől elvették és a Főkertnek adták. A horgászok szerint a cég emberei pétisót szórtak a park sétányaira csúszásmentesítés céljából, emiatt viszont állítólag a tó szinte teljes halállománya kipusztult. A horgászok természetkárosításért feljelentették a Főkert Zrt.-t - írja a lap.

A Főkert leszögezi: sót sehol sem használnak síkosságmentesítésre, a víz magas sótartalma hivatalos vizsgálat szerint természetes eredetű. Szerintük a tó hasznosítási szerződése tavaly év végén lejárt a horgászokkal, akik erejét meghaladta a vízminőség és a tó körüli terület karbantartása. A 40 milliós plusztámogatás a fővárostól pedig a zöldterület idéntől emelt szintű fenntartásának költsége. A Főkert Zrt. vizsgálja, milyen jogi lépéseket tehet az egyesület ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!