Friss hírek

2010.06.24. 20:35

Elküldték szabadságra Nagykanizsa polgármesterét

<p>A nagykanizsai önkormányzat nagy része elfogadta azt a javaslatot, miszerint Marton István polgármester több mint két hónapnyi felhalmozott szabadsága csütörtöktől hatályba lépjen. Erről még a napirendek megtárgyalása előtt szavaztak a csütörtöki közgyűlésen, melynek levezetésére Cseresnyés Péter alpolgármestert nevezték ki. Marton István szerint a döntés törvénytelen, ezért él vétójogával.</p>


Marton Istvánt 2006-ban a Fidesz támogatásával választották meg, de azóta megromlott a viszony közte és a frakció között. Az előző, május 31-i soros közgyűlésen Szőlősi Márta fideszes képviselő indítványozta, hogy a közgyűlés, mint a városvezető munkáltatója, adja ki Marton Istvánnak a 78 napnyi felhalmozott szabadságát. Így az érte járó 2,5 millió forintos szabadságmegváltás összegét a polgármester nem tudja felvenni a ciklus után. Marton István nem akarta napirendre venni az előterjesztést, hivatkozva arra, hogy a városvezető a szabadságolásáról egyedül saját maga rendelkezhet.

Marton István a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a szabadságolása körül zajló üggyel a közelmúltban a Regionális Államigazgatási Hivatalhoz fordult, ahol a polgármester állítása szerint, neki adtak igazat.

Marton István hangsúlyozta, hogy él vétójogával. Ennek értelmében a csütörtöki közgyűlés döntéseit semmisnek nyilvánítja, és 15 napon belül újból összehívja az ülést.

Cseresnyés Péter a Független Hírügynökségnek elmondta: Marton István nem élhet vétójogával, mivel már érvénybe lépett a szabadsága.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!