Friss hírek

2010.06.10. 18:09

Életveszélyesek a fák a Margitsziget pesti oldalán

<p>Elrendelte a Margitsziget pesti oldalán egy partszakasz lezárását a Fővárosi Védelmi Bizottság. Csütörtökön három egészséges fa is kidőlt, mivel a meglazult föld nem tudta megtartani a gyökereiket - tájékoztatott csütörtökön a Főpolgármesteri Hivatal.</p>

A Duna áradásától, illetve a tartós esőzéstől megemelkedett talajvízszint miatt a Margitsziget egyes részein átnedvesedett talaj. Csütörtökön három egészséges fa is kidőlt teljes szélcsendben, mivel a meglazult föld nem tudta megtartani a gyökereiket. Ez egy teljesen új jelenség, amire eddig még nem volt példa az árvizek során - olvasható a közleményben.

A Fővárosi Védelmi Bizottság elrendelte a Margitsziget pesti oldalán, a Casino környékétől a Termál Szállóig, a partszakasztól a főútig a terület lezárását. A BRFK munkatársai elkerítették a szóban forgó területet, az árvízvédelmi szakemberek és a Főkert munkatársai pedig folyamatosan a helyszínen vannak, azonban a vízszint csökkenéséig nem tudnak a fák állapotán javítani.

A lezárás a margitszigeti intézmények működését nem gátolja, a sziget többi része továbbra is megközelíthető, de arra kérik a látogatókat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a sziget teljes területén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!